Burgerirestoran Diner

Eile tuli isu ja eile läksime Dinerisse. Olime seal ka ühel korral varem käinud, umbes pool aastat tagasi. Sel korral vaatasime juba eelnevalt menüü üle ja kohalejõudmise ajaks olime otsustanud, mida sööme.

Diner (4)

Väljast nägi restoran superäge välja kogu oma ülepingutatud jõuluvalgustusega. Juba kaugelt tulles paistis, et vot sinna me suundumegi. Kõike oli ameerikalikult liiga palju. Sisse astudes valdas mind sama emotsioon, mis eelmisel korral oli olnud. Ma tahaksin, et seintel ameerikalike postrite kõrval oleks igaühe kõrval veel vähemalt neli postrit. Laes kuvatava Ameerika lipu asemel võiks olla vähemalt viis samasugust lippu. Ameerikaliku musamängimisaparaadi kõrval võiks olla veel midagi eriti üle võlli. Nad on püüdnud järgida seda dinerlikku ameerikalikku interjööri, aga seda on vähe! Ma lootsin, et eelmise korraga võrreldes on nad toonud sisustusse seda rohkem, aga ei olnud. Ma tahaksin, et ükskõik, kuhu ma näen, oleks kõike liiga palju! Et ma võiksingi olla täpselt seal, Dineris, tunda, et see on see autentne diner. Aga ta pole, see on minu jaoks poolik, isegi veerand sellest, mis ta võiks olla. Rohkem raamitud postreid, rohkem ameerikalikke nalju, rohkem  uksekellasid, rohkem säravaid valgustusi, rohkem jõulukantrit, rohkem, rohkem, rohkem üle võlli!

Tüdrukule tellisime juustuburgeri, kuna see oli teistest niipalju soodsam, et lootsime siis saada ka midagi tagasihoidlikumat ja väiksemat. Mina valisin beekoniburgeri ning härra J proovis nädalapakkumises olnud kolme või nelja juustu burgerit. Kolme peale tellisime ka kahed chipsid, ühed Cheddariga ja ühed ilma.

Diner (5)

Chipsid olid vist küll parimad, mida ma elus saanud olen! Tõsimeeli. Muidugi absoluutne rämpstoit ja ma ei taha teadagi, kui palju seal kaloreid oli, kuid nad olid päris kartulitest maitsekad ja krõbedad chipsid! Nii päris. Alguses ehmusime, et kuidas see juust nüüd sedasi lihtsalt riivituna seal peal on, aga sobis valatult ja nii hea oli. Kõik krõmpsutasime ja püüdsime unustada, millisesse kehaosasse see kõik hiljem koondub.

Kui burgerid saabusid, siis nägime, et polnud ükski teisest väiksem ega suurem. Kõik olid üüratud ja kõikide vahel oli eriti mahlane ja mehine veiselihapihv. Lubaduste järgi lausa maheveisest.

Diner (3)

Härra J sai lõpuks ometi oma juustuvajaduse kätte, ta leidis üles kõik juustumaitsed, mida lubatud oli ning üks juust oli eriti ägedalt krõmpsuva lehena burgeri vahele pandud, mida minagi näpuga murda sain. Tüdruku burger oli täpselt sama üüratu ja rikkalik, nagu kõik teised. Ta suutis umbes pool sellest mõmisedes ära süüa ja jäi väga rahule. Minu oma oli samuti lihtsalt viimase peal! Veis tõeliselt mahlane ja maitsev, salati kogus piisav, kuskilt ei tilkunud midagi kahtlaselt, aga kaugeltki polnud burger kuiv. Kaste oli mõnus ja peekon andis i-le täpi. Ma poleks saanud rohkem rahule jääda. Kui me püüdsime oma burgerikogemust Uulitsaga võrrelda, siis neid polnud võimalik mitte mingi valemi järgi võrrelda. Kaks täiesti erineva kategooria kogemust. Dineri toitudega jäime me lihtsalt niiväga rahule! Jah, rämpstoiduga on ka võimalik väga rahule jääda. Burgerid ja chipsid olid nii päris, kui nad olla saavad, et nad korraga ei olnudki enam rämps. Nad olid päris.

Teenindus oli ka vahva. Meesterahvas käis kandikutega ringi ja muudkui hõikas nimesid, kes olid ostutšekkidel märgitud. Ikka viskas väikse nalja ka alati, kui lauda jõudis. Tundus selline oma jope. Täpselt parasjagu mõnus teenindus ameerikalikule burgerirestoranile.

Kui kellelgi vastupandamatu burksiisu tuleb, siis soovitame iga kell. Aga ma siiralt loodan, et nad töötavad veel oma sisekujunduse kallal, et ka see saaks suurepäraseks.

Meie hinnang:

Interjöör: 6/10
Teenindus: 10/10
Toit: 10/10

Dineri kohta infot leiab SIIT.

2 Comments:

  1. Kusjuures minul oli Dineriga hoopis vastupidine kogemus. Käisin suvel Pärnu Dineris ja ainus, mis sinu jutuga ühtib, on kõle interjöör. Meie friikad olid lauda jõudes juba põhimõtteliselt külmad (kuigi selline paberi sees serveerimisviis meeldis mulle väga!) ja burgerid olid pigem igavad ja kuivad. Noormees võttis mäletamist mööda mingi täidetud pihviga burksi ja ma midagi muud, aga üksteise omi maitstes mingit erinevust küll ei tundnud.
    Ja just Uulitsa kohta olen nii palju head kuulnud ja ootan kannatamatult järgmist suve, et nad lõpuks ära proovida!

    BOWTIE DIARY

    • Pärnus ei ole ma käinud, äkki seal ongi halvem? Samas mu väga hea sõbranna oli minu Dineri-kogemusest kuuldes samuti üllatunud, kuna tema oli saanud Tallinnas ka pigem negatiivse mälestuse. Meil oli tõesti täiesti imeline toit! Ja seda kahel korral. Ehk oleneb see parasjagu vahetusest, et kes mismoodi toidu kokku paneb? Sest kui lugeda erinevaid arvamusi, siis mulle tundub, et lähebki kahte leeri. Uurige välja, mis vahetus eile tööl oli ja minge siis Tallinna Dinerisse! ;)

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga